Traditie als basis voor de toekomst

CD-Color is lid van de DÖRKENGROUP en is een dochteronderneming van Ewald Dörken AG, die in 2017 haar 125-jarig jubileum vierde. 125 jaar Dörken, dat is 125 jaar verfgeschiedenis - geschiedenis geschreven door twee van de oudste en bekendste verfmerken in Duitsland: DELTA® en CWS WERTLACK.

Maar ook 25 jaar " LUCITE® innovatie" maakt deel uit van dit succesverhaal. Gemakkelijk aan te brengen vakkundige watergedragen verfsystemen met een zeer economisch verbruik.

Naar aanleiding van ons jubileum werd een nieuwe video gemaakt met in de hoofdrol onze collega's. Norman Sinn heeft speciaal voor deze video muziek gecomponeerd en ingezongen.

De beginjaren

1892
Dr. Carl Dörken en Ewald Dörken richten samen de vennootschap Ewald Dörken vof op met als doel de productie van verven, lakken en roestwerende coatings.

1902
Dr. Carl Dörken ontwikkelt een lak op basis van houtoliën, die de komende 7 decennia onder de naam Eburit een van de belangrijkste producten op de markt werd.

1927
Dörken start met de productie van Nitrocellulose lakken en wordt één van de pioniers van deze lakgeneratie.

De jaren '30
De start van het tijdperk van de synthetische lakken. Dörken ontpopt zich al snel tot een belangrijke producent van kunstharslakken. Dit zowel met de kleurloze "Deltal" als de gekleurde "Deltalux"

De jaren na de oorlog tot "die Wende"

1956
Niet alleen de tijd, maar ook de lakken worden bonter. De kleurlakken DELTA®-Buntdeltal en DELTA®-Samtcolor komen op de markt en worden één van de belangrijkste producten voor Dörken.

1978
De premiere van de vloeibare kunstof DELTA®-Polymer.  Het kleurrijke universele éénpotsysteem voor op metaal, beton en kunststof wordt meteen een echte bestseller.

1985
Dörken ontwikkelt de eerste watergedragen lak op basis van alkydhars. 

In hetzelfde jaar start de onderneming ook met de kleurenmengtechnologie waardoor groothandels de keuze krijgen uit oneindig veel kleuren. 

1990
Dörken neemt de milieuvriendelijke verfsystemen LUCITE® en Imlar over van Dupont de Nemours.

1991
Met DELTA®-Professional komt er een nieuw gamma van watergedragen acryllakken op de markt.  Al deze 8 producten voor professionals werden door de Ecolabel jury bekroond met de " Blauwe Engel".

1995
Het begin van het In-Can-System "lak in lak". Lakken kunnen vanaf nu ter plaatse bij de klant in de originele kwaliteit naar keuze aangekleurd worden. 

De jaren 2000

2000
Ewald Dörken AG en CWS Lackfabrik richten CD-Color GmbH &Co. KG op met elk 50% van de aandelen.

2001
CD-Color krijgt als eerste verf- en lakfabrikant in Duitsland een EMAS registratie en een DIN EN ISO 9001 en DIN EN ISO 14001 certificaat.

2003
Met de nieuwe VOC wetgeving in het vooruitzicht, begint CD-Color met het ontwikkelen van lakken aangepast aan de nieuwe VOC richtlijnen die zullen gelden vanaf 2007.

2004
CD-Color wordt voor 100% een dochteronderneming van de DÖRKENGROUP.

2005
LUCITE® LacTec wordt geboren, een emissiearm en PU versterkt watergedragen laksysteem, zeer gemakkelijk te verwerken met een hoge belastbaarheid en een perfecte finish.

2007
Het nieuwe MixPlus mengsysteem is een belangrijke mijlpaal op het gebied van de mengtechnologie. De nieuwe MixPlus producten onderscheiden zich door een verbeterde weersbestendigheid en helderheid bij felle kleuren.

CD-Color, dochter van de DÖRKENGROUP ontvangt het "Top -100-Gütesiegel, zoals ze dat eveneens in 2010, 2012, 2014 en 2016 zal ontvangen. Daarmee behoort CD-Color tot de top van de innovatieve bedrijven in Duitsland.

2009
Bernd von Pachelbel wordt de nieuwe bedrijfsleider. 

2010
Met CWS WERTLACK® 2K-DuraTop en LUCITE® 2K-PUR Xtrem - 2 nieuwe 2 componenten PU laksystemen  - verovert CD-Color de markt van de watergedragen lakken. Deze werden speciaal ontwikkeld voor zeer zwaar belaste ondergronden zowel binnen als buiten met als resultaat een kwalitatieve en duurzame afwerking.

2011
De Aqua Premiumline CWS WERTLACK komt op de markt. Voor de klassieke VOC conforme lakproducten zoals Specolux en Specosal is er nu een watergedragen zusterproduct verkrijgbaar.

CD-Color neemt het Franse CD Peintures S.A. over, dat in 2002 werd opgericht als Joint-Venture van CWS Lackfabrik en Ewald Dörken AG.

2012
Met LUCITE® All-In introduceert CD-Color een eenlagige dispersielak, speciaal ontwikkeld voor grote oppervlakken binnen.  Deze dispersielak hecht zonder grondlaag op bijna alle ondergronden; het is dus niet meer nodig uw materiaal te wisselen. 

DELTA® Woodprotection biedt professionele schilders een compact houtbeschermend gamma aan volgens DIN EN 927-1.

2013
CD-Color past het DELTA® assortiment aan en vervolledigt het aanbod met een compact gamma aan watergedragen laksystemen met de nieuwe Aqua Hybride technologie en het DELTA® Industry gamma.  Een compact assortiment met een hoog rendement en met efficiënte roestwerende systemen volgens DIN EN ISO 12944.

2014
Met CWS WERTLACK® DuoTop en DELTA® All-Top komen de echte "allrounders" op de markt. Deze solventgedragen éénpotsystemen zijn universeel inzetbaar op verschillende ondergronden.  Door de innovatieve bindmiddelcombinatie van siliconen en alkyd zijn deze allroundlakken vergelingsarm en kunnen ze snel weer belast worden.

2015
De nieuwe LUCITE® IsoLack Satin voor houten bouwmaterialen isoleert houtinhoudstoffen in een 2-lagenopbouw zonder bijkomende isolerende grondlaag.

2016
Met het motto "Plug&Spray" brengt CD-Color een nieuwe lage druk spuitverf op de markt die geschikt is voor eender welk apparaat.

LUCITE® HVLP 2in1 Satin en CWS WERTLACK® HVLP DuoTop Aqua - éénpotsystemen zonder extra grondlaag - kunnen aangebracht worden op verschillende ondergronden en zijn snel en efficiënt te verwerken.

Deze website gebruikt cookies. Als u deze website gebruikt zonder uw instellingen aan te passen, accepteert u het gebruikt van cookies. Meer informatie:  Gegevensbescherming